Palautukset ja reklamaatio

Pareeproducts-tuotteilla on aina 14 vuorokauden palautusoikeus. Tarjoamme  vaatteille ilmaisen palautuksen. Muille tuotteille palautuksen hinta on alkaen 5€. Suurikokoisille ja yli 35 kg painaville tuotteille palautuksen hinta on tapauskohtainen riippuen palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista. 

Mikäli olet palauttamassa suurikokoista tai yli 35 kg painavaa tuotetta, otathan yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme niin hoidamme palautuksen yhdessä.

Näin teet palautuksen:

1. Tulosta palautuslomakkeemme TÄÄLTÄ.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa lomaketta, voit kirjoittaa vaaditut tiedot selkeällä käsinkirjoituksella tyhjälle paperille.

2. Pakkaa tuotteet

Pakkaa tuotteet huolellisesti. Huolehdi etteivät palautettavat tuotteet vaurioidu kuljetuksen aikana. Ethän tee merkintöjä tuotteiden alkuperäispakkauksiin (esim. kenkälaatikko). Laita palautuslomake pakkaukseen ja sulje paketti.

3. Vie paketti lähimpään Postin toimipisteeseen

Ota meihin ensi yhteyttä. Kerro, että kyseessä on asiakaspalautus pareeproducts.com:lle. Annamme sinulle sopimusnumeromme postin lähetystä varten.  

4. Ota talteen Postilta saamasi palautuskuitti

Tarvitsemme tätä, jos palautuksesi jostain syystä katoaa.  

Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä

Huomioithan, että palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä, jotta ne voidaan palauttaa myyntiin. Tuote tulee palauttaa vahingoittumattomassa alkuperäispakkauksessaan. Kaikki tuotteen mukana tulleet, tuotteeseen liittyvät laput ja ohjeet tulee olla mukana. Tuote ei saa olla likainen, eikä siinä saa olla minkäänlaisia käytön jälkiä, esimerkiksi hiuksia, jotta se voidaan myydä uudelleen.

Huomioithan: mikäli haluat vaihtaa tuotteen ja olet valinnut maksutavaksi laskun, lasku tulee maksaa normaalin laskulla olevan eräpäivän puitteissa.

Mikäli tuotetta on käytetty tai alkuperäispakkaus on vahingoittunut, palautusta ei hyväksytä. Tällaisissa tapauksissa palautamme tuotteen takaisin Sinulle tai vähennämme tuotteelle/pakkaukselle aiheutuneen arvonalentuman hyvityksestä.

Mikäli tuote toimitetaan sellaisessa pakkauksessa, ettei sinulla ole mahdollisuutta avata pakettia vahingoittamatta sitä, sinulla on kuluttajana oikeus avata paketti ja tarkastaa tuotteesi ilman, että palautusoikeus menetetään. Tämä ei kuitenkaan koske hygieniatuotteita.

Haluatko uuden tuotteen mahdollisimman nopeasti?

Mikäli haluat uuden tuotteen tai koon mahdollisimman nopeasti, voit tehdä uuden tilauksen verkkokaupastamme, jolloin lähetämme sen Sinulle välittömästi. Tuotteen palautuksessa, käsittelyssä ja uudelleen lähettämisessä voi kestää useita päiviä. Tekemällä uuden tilauksen varmistat uuden tuotteen nopean saapumisen. Tällöin hyvitämme palautettavan tuotteen sen saapuessa varastollemme.

Paketin postitus

Sinun ei tarvitse kirjoittaa pakettiin erillisiä osoitetietoja. Riittää, että viet paketin Postin postitoimipisteeseen ja kerrot kyseessä olevan asiakaspalautus Pareeprodutcs:lle ja ilmoitat sopimusnumeromme.

Huomioithan, ettet saa teipata, kirjoittaa tai liimata mitään ylimääräistä alkuperäispakkaukseen (esim. kenkälaatikko)!

Säilytä palautuksesta saamasi kuitti siihen saakka, kunnes olet saanut tiedon tekemästämme hyvityksestä tai yhteydenoton asiakaspalvelutiimiltämme.

Huomioithan, että asiakas on aina vastuussa palautuslähetyksestä. Emme vastaa kadonneista paketeista, mikäli sitä ei voida todeta saapuneeksi varastollemme. (Autamme löytämään kadonneet paketit. Tätä varten tarvitsemme palautuksesta saadusta kuitista seurantanumeron.)

Palautukset ja vaihdot pyritään käsittelemään 7 päivän kuluessa siitä, kun varastomme on vastaanottanut lähetyksen.

Kun palautuksesi on käsitelty

*Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskun, Klarna lähettää sinulle vahvistuksen sähköpostitse, että laskuusi on tehty muutos tai se on poistettu.

*Mikäli olet jo maksanut tilauksesi, Klarna saattaa tiedustella tilitietojasi sähköpostilomakkaalla. Mikäli heillä on jo tili- tai korttitietosi, he palauttavat rahan automaattisesti sinulle, etkä tällöin saa heiltä mitään erillistä sähköpostia asiasta.

Noutamattomat ja vastaanottamatta jätetyt tilaukset

Mikäli tilauksesi palautuu varastollemme noutamattomana tai vastaanottamattomana, käsittelemme sen automaattisesti palautuksena ja vähennämme hyvityksestä palautuskulut ehtojemme mukaisesti.

Kaikki valikoimiimme otetut tuotteet ovat tarkkaan harkittuja ja huolellisesti tutkittuja. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin oli suunniteltu. Ratkaisemme nämä tilanteet mahdollisimman reilusti ja nopeasti. Asiakaspalvelumme auttaa teitä mielellään takuuasioissa. Tapauskohtaisesti voimme hyvittää tuotteen joko uudella tuotteella tai palauttamalla rahat.

REKLAMAATIO

Ota meihin yhteyttä sähköpostilla info.pareeproducts@gmail.com. Otsikoi sähköpostisi reklamaatio + tilausnumero, esimerkiksi ”Reklamaatio #1001”. Sisällytä sähköpostiin tilausnumerosi, tuotteeni nimi ja kuvaile mahdollisimman tarkasti, mikä tuotteessasi on vialla. Suosittelemme liittämään viestiin myös kuvia viallisesta tuotteesta, tämä voi nopeuttaa käsittelyä. Asiakaspalvelutiimimme antaa sinulle jatko-ohjeet.

1. Lähetä reklamaatiosi meille

Asiakaspalvelutiimimme antaa sinulle tarkemmat ohjeet tuotteen lähettämisestä. Vastaanotettuamme reklamaatiosi pyrimme hoitamaan asiasi mahdollisimman nopeasti.

2. Ilmoitus päätöksestämme

Kun käsittely on valmis, otamme Teihin yhteyttä sähköpostitse. Mikäli reklamaatiosi hyväksytään, pareeproducts.com:lla on oikeus korjata tuote, vaihtaa se kokonaan uuteen tai sopia mahdollisesta hinnanalennuksesta. Mikäli mikään edellä mainituista vaihtoehtoista ei ole mahdollinen, niin tällöin hyvitämme maksamasi tuotteen arvon takaisin.

Huomioithan, että takuumme kattaa valmistus- tai materiaalivirheet tuotteessa, eikä esimerkiksi normaalin kulumisen ja pitkän käyttöiän mukanaan tuomia virheitä. Reklamaatio tulee tehdä välittömästi virheen ilmenemisen jälkeen.

Kuljetusreklamaatio

Jos tuotteesi saapuu kuljetuksessa vaurioituneena, toimi näin:

1. Jos vauriot ovat havaittavissa ulkoisesti lähetyspakkauksessa, tee reklamaatio välittömästi Postin työntekijälle. Tämän jälkeen ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme.
2. Jos vaurio paljastui vasta pakettia avatessa, ota valokuva vaurioista ja lähetyspakkauksesta. Ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme ja liitä kuvat viestiin. Ethän hävitä pakkausmateriaaleja.